2015 Csobánka, Szarvas utca 5.
Tel: +36 70 9410616 Fax: +36 26 320820
E-mail:keksegbuvarklub@t-online.hu

KÉKSÉG BÚVÁRKLUB

Rólunk

A Kékség Természetjáró Búvár Klub 1992 nyarán az akkoriban kiváló merülőhelynek számító Ócsai tó partján alakult meg már aktív búvárok és barlangászok részvételével egy tábortűz mellett. Klubalakítási szándékunkat a barátság és a búvárkodás szeretete mellett a meglehetősen nehézkes felszerelés beszerzési lehetőségek is indokolták, azonban ezek elhárultával is fennmaradt az egyesület. A Kékség Klub 1993. óta folyamatosan szervezett tagjainak az elmélyültebb búvártudás megszerzése érdekében tanfolyamokat, valamint tengeri túrákat is szinte a világ minden részére.

Működésünk során a tengeri túrák mellett szerephez jutott a barlangi búvárkodás és a hazai vízalatti régészeti kutatásokat támogató régészeti búvár tevékenység. Az egyesület tagságának egy része a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat Búvárrégészeti Szakosztályának is tagja.

A több évtizedes merülési tapasztalat birtokában szervezi Lengyel László UEF búvároktató a különböző szintű búvártanfolyamokat, amelyeken a részvétel lehetősége mindenki előtt nyitva áll.

A búvárkodás mellett az egyesület tagjai a túrakajakozásnak is hódolnak, folyókon és tengeren egyaránt.